Wellnessboot te Mill

Op het terrein van Sport- en evenementencentrum Fitland en Hampshire Hotel- Dormylle te Mill vindt op dit moment de bouw van een uniek Wellnesscomplex plaats. Deze is uniek door haar bijzondere vormgeving en de fantastische ligging aan het water. Het wordt namelijk een veertig meter lange en drie verdiepingen hoge Wellnessboot!

Deze ware blikvanger wordt o.a. uitgerust met zeven verschillende sauna’s, een uitgebreide saunatuin aan het water, stoomcabines, verschillende heerlijke binnen- en buitenbaden, relaxruimtes, een zonnedek, kruidentempel, een uitgebreide rasul, een binnen- en buitenbar en een restaurant waar u zich culinair kunt laten verrassen…
Daarnaast worden er 12 behandelkamers gerealiseerd waar u kunt genieten van ontspannende massages of een professionele schoonheidsbehandeling naar keuze.
Kortom: Op de Wellnessboot komt u helemaal tot rust tijdens uw beauty & wellness cruise. Het saunagedeelte heeft haar deuren in de zomer van 2010 geopend.

Op het filmpje is te zien hoe Meulendijks Helmond B.V. deze boot behandelt. Eerst wordt deze helemaal gestraald. Alles wat er gestraald wordt, moet dezelfde dag in een zinkepoxy worden gespoten ter preventie van corrosie. De volgende laag is een witte epoxyprimer.

Hierna worden alle lasnaden en grote oneffenheden geplamuurd en vlak geschuurd en wordt er nog een laag witte epoxyprimer overheen gespoten om een goede hechting te creëren op de geplamuurde oppervlakten. Omdat met het schuren van de geplamuurde oppervlakten op sommige plaatsen door de verflagen geschuurd wordt, wordt er op die plaatsen opnieuw zinkepoxy opgezet.
Voordat ook deze laag weer kan worden overgespoten met nog een laag primer wordt eerst het al geprimerde oppervlak weer opgeruwd door middel van schuren. Ook worden alle niet te plamuren lasnaden gekit voor een strak uiterlijk.

Als alles weer netjes is gespoten in een nieuwe primerlaag kan het geheel worden afgelakt.