Onze werkwijze

Wanneer uw velgen bij ons worden behandeld worden deze eerst ontlakt om daarna gestraald te worden met edelcorund. Wij verkiezen edelcorund boven glasparelstralen omdat dit door het iets ruwere resultaat een betere hechting geeft met het poedercoaten.

Vervolgens wordt de velg 3 laags gepoedercoat incl. een blanke lak voor een super gladde afwerking. Speciale matte coatings worden in een 2 of 3 laags systeem toegepast.

Boutkapjes behandelen

Boutkapjes kunnen enkel worden behandeld wanneer deze van staal of aluminium zijn. Eventueel is het mogelijk om kunstof boutkapjes te spuiten, vraag daarvoor naar de mogelijkheden in uw situatie.

Hoe levert u de velg aan

Voorheen verwerkten we enkel velgen zonder band. Om het u als klant zo makkelijk mogelijk te maken kunt u nu de velgen met band afgeven. Met onze partner zorgen wij voor de juiste demotage en montage van uw banden.

Vrij blijven van coating

We hebben speciaal gereedschap laten maken om te gebruiken voor 95% van alle velgen die we behandelen. De tool zorgt ervoor dat het naafgat, aanlegvlak en de boutgaten vrij blijven van coating zodat een goede bevestiging op de auto gewaarborgd is en de velg hierdoor niet los kan lopen.