Meest gestelde vragen (FAQ)

Alle genoemde prijzen zijn excl. BTW.

Stralen en poedercoaten van velgen

Wat is poedercoaten van velgen?

Poedercoaten van velgen is een coatingproces waarbij een poeder elektrostatisch geladen wordt met meestal een negatieve lading. De poedercoatlaag blijft aan de gepoedercoatte velg “plakken” en wordt vervolgens opgewarmd in een oven. Hier ondergaat het poeder verschillende fases in een uithardingsproces waarbij het poeder uiteindelijk smelt en hecht aan het gestraalde oppervlak van de velg. Na het afkoelen heeft de poedercoating zijn sterkte direct bereikt.

Wat kost 4 velgen poedercoaten?

De kosten voor het poedercoaten van velgen zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van de velgen, kwaliteit waaraan de velgen moeten voldoen, kleuren en voorbehandeling. Over het algemeen liggen de kosten voor het poedercoaten van een velg tussen € 70,- en € 150,-.

Hoeveel kost het om velgen te stralen en poedercoaten?

De kosten voor het poedercoaten van velgen zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van de velgen, kwaliteit waaraan de velgen moeten voldoen, kleuren en voorbehandeling. Over het algemeen liggen de kosten voor het poedercoaten van een velg tussen € 70,- en € 150,-.

Hoe lang duurt het poedercoaten van velgen?

Het gehele proces van het poedercoaten van velgen is enkele dagen. Eerst worden de velgen ontlakt hierbij bepaald de verf of coating die op een velg zit hoe lang deze ontlakt dienen te worden, daarna worden de velgen met hoge druk afgespoten, gestraald en vervolgens gepoedercoat. Het gehele proces duurt als het geheel meteen achter elkaar geplaatst wordt 2 dagen echter is de levertijd vaak 1,5 tot 2 weken.

Kan ik zelf mijn velgen poedercoaten?

Het is zeker mogelijk velgen zelf te poedercoaten als je hiervoor de juiste gereedschappen en materialen hebt. Omdat het de juiste kennis, ervaring en speciale apparatuur vereist raden we af dit zelf te doen en ook omdat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan en het gebruikte poeder brandgevaarlijk is en in de juiste mix met lucht explosief kan zijn.

Wat is beter, velgen spuiten of poedercoaten?

Het poedercoaten van velgen is in veel gevallen beter dan het spuiten van velgen. Omdat de poedercoating elektrostatisch wordt aangebracht is de dekking en laagdikte vaak beter dan met traditioneel spuiten en daardoor is de bescherming ook beter. Velgen met een poedercoating bieden dus betere bescherming tegen corrosie, UV-straling, strooizout, remstof en andere verontreinigingen.

Kan ik mijn gepoedercoate velgen opnieuw laten coaten?

Het opnieuw poedercoaten van velgen is zeer zeker mogelijk als de velgen beschadigd zijn of als je een andere kleur wil. Soms kan er over een bestaande coating heen gespoten worden echter raden we dit altijd af omdat we geen garantie kunnen geven op de coating die reeds op de velgen aanwezig is. Ons advies is om de velgen compleet opnieuw te behandelen en dus de bestaande coating eerst te verwijderen door middel van chemisch ontlakken.

Hoe kan ik mijn gepoedercoate velgen het beste onderhouden?

Velgen met een poedercoating maak je zuiver met een neutrale zeep zonder schurende eigenschappen. De poedercoatlaag laat zich makkelijk zuiver maken en agressieve middelen zijn daardoor niet nodig. Gebruik dus geen ontvetter of iets dergelijks. Na het wassen inspuiten of boenen met wax kan nooit geen kwaad en geeft extra bescherming.

Kan ik mijn gepoedercoate velgen repareren als ze beschadigd zijn?

Je kan je gepoedercoate velgen zelf repareren. Wij hebben hiervoor lakstiften waarmee je de velgen kan “bijtippen” bij speciale kleuren zal het bijwerken beter zichtbaar blijven omdat de poederlakken tijdens het smelten een andere kleur krijgen die niet bereikt kan worden met een bijwerkstift.

Kan ik mijn gepoedercoate velgen laten polijsten?

Velgen die gepoedercoat zijn kunnen gepolijst worden. Het is een relatief makkelijk proces echter heb je hiervoor we de juiste middelen nodig. Krassen en kleine beschadigingen kunnen verwijderd worden door met een fijn schuurpapier P1200, P1500, P2000 dit goed af te poetsen en daarna met een wollen polijstpad met een middelgrof polijstmiddel te polijsten. Probeer dit eerst op de binnenkant van de velg zodat het niet in het zicht zit mocht het misgaan.

Kan ik mijn velgen zelf voorbereiden voordat ze worden gepoedercoat?

Je kan je velgen voorbereiden door bijvoorbeeld zelf de banden van de velg te halen of de stoeprandschade met schuurpapier weg te schuren. Het voorbehandelen door bijvoorbeeld stralen kan zelf gedaan worden echter stralen we de velgen altijd na omdat we geen garantie geven als de velgen door een ander gestraald zijn.

Zijn gepoedercoate velgen bestand tegen remstof?

Velgen die gepoedercoat zijn beter bestand tegen remstof onder de meeste omstandigheden. Wanneer remmer erg intensief gebruikt worden en de temperatuur oploopt is de kans groter dat de remstof alsnog inbrand in de coating. In de meeste gevallen is dit niet zo en is het remstof gemakkelijk te verwijderen. Het is echter wel belangrijk dit regelmatig schoon te maken om schade aan de coating te voorkomen.

Kan ik mijn gepoedercoate velgen in de winter gebruiken?

Velgen die bij ons voorzien zijn van een poedercoating zijn uitermate geschikt voor het gebruik in de winter en beschermen de velgen tegen zout en sneeuw. Juist in de winter is het belangrijk de velgen de reinigen om ophopingen van vuil en zout tegen te gaan.

Zijn gepoedercoate velgen hittebestendig?

Ja en nee, gepoedercoate velgen zijn niet meer hittebestendig dan standaard verven. Dit komt doordat de grondstof van een poedercoating hetzelfde is als die van natlak (verf)  De coating kan temperaturen tot 120°C weerstaan.

Kan ik mijn gepoedercoate velgen laten herstellen bij beschadigingen?

Ja, je kan gepoedercoate velgen laten herstellen door een spotrepairbedrijf, een autoschadeherstelbedrijf of je kunt de velgen opnieuw laten behandelen door ons. Het is vaak de voordeligste maar vooral de beste optie de velgen opnieuw te laten poedercoaten.

Kan ik mijn gepoedercoate velgen laten chromen?

Alles is mogelijk echter is het een kostbaar iets. De velgen dienen eerst ontlakt te worden en kunnen daarna verchroomd worden. Het ontlakken kunnen we wel echter het verchromen niet.

Is het mogelijk om gepoedercoate velgen te laten veranderen van kleur?

Ja dit is mogelijk. De beste optie is dan om de velgen te ontlakken, stralen en daarna te poedercoaten in gewenste kleur.

Kan ik mijn gepoedercoate velgen laten repareren als ze krom zijn?

Als je velg krom is gereden na het poedercoaten is het vaak mogelijk deze zonder grote beschadigingen te laten richten maar dit is afhankelijk van hoe krom de velg is. Als de velg krom is voor het poedercoaten wordt aangeraden deze alvorens het coaten door ons te laten richten.

Kan ik mijn gepoedercoate velgen laten beschermen met een keramische coating?

Ja, dit is mogelijk. De keramische coating moet wel aangebracht worden door een professional of iemand met ervaring.

Stralen en poedercoaten van vrachtwagenvelgen

Wat kost het stralen en poedercoaten van vrachtwagenvelgen?

Voor vrachtwagenvelgen kost het €65 – 75,- per stuk afhankelijk van de gewenste kleur en afwerking.

Wat kost het stralen, schooperen en poedercoaten van vrachtwagenvelgen?

Voor vrachtwagenvelgen kost het €85 – 95,- per stuk afhankelijk van de gewenste kleur en afwerking.

Wat is de werkwijze van het poedercoaten van vrachtwagenvelgen?

Na binnenkomst worden de velgen eerst gestraald zodat deze helemaal schoon zijn. Daarna worden deze eventueel geschooperd (er wordt thermisch een zinklaag opgespoten voor verdubbeling van de levensduur). Vervolgens worden de velgen gepoedercoat in de gewenste kleur.

Stralen en spuiten van velgen

Wat kost het stralen en spuiten van velgen?

Het stralen en spuiten van velgen kost €150,- per velg. Hierin zijn nagenoeg alle kleuren mogelijk.

Wat kost het overspuiten van velgen?

Hier zijn wij mee gestopt, omdat we de kwaliteit hiervan niet kunnen garanderen. Een goed alternatief is het laten stralen en hierna het spuiten van velgen.

Wat is de werkwijze van het spuiten van velgen?

Na binnenkomst worden de velgen eerst chemisch ontlakt, hierna worden deze met een hoge druk reiniger gereinigd. Als de velgen droog zijn worden de velgen gestraald en gepoedercoat in een primer laag. Deze primer laag wordt opgeruwd waarna een kleur aangebracht wordt en daarna een blanke lag laag in mat of glans. Door de poedercoat laag als eerste laag is de velg beter beschermd tegen corrosie dan wanneer de velg alleen gespoten wordt.