VDL Automatisch geleid voertuig

VDL containersystemen heeft een volledig automatisch gestuurd transportvoertuig ontwikkeld voor het transporteren van containers die in de haventerminals of in containeropslagplaatsen geladen of gelost dienen te worden. Er kunnen containers tot een gewicht van 70 ton geladen worden op de AGV. De containers worden met een snelheid van ruim 20 km/h door de haventerminals of conatineropslag plaatsen gereden naar de plaats van bestemming.

VDL AGV

Het grote voordeel van de VDL AGV is dat deze zeer nauwkeurig te plaatsen is en daardoor dus minder plaats nodig heeft in een terminal of opslagplaats. VDL heeft gekozen om en electrisch aangedreven diesel-hybride te bouwen.

De AGV heeft een kleine diesel motor die een generator aandrijft, deze motor heeft genoeg vermogen om de AGV op snelheid te houden maar is te klein om het gehele vaarte aan het rollen te krijgen. Hiervoor zijn ultra condesatoren geplaatst die gebruiken voor extra energie tijdens piekvermogens.

De AGV is volledig aan te passen aan de wensen van de klant, het is zelfs mogelijk om een waterstof aangedreven AGV te krijgen.

Behandeling

VDL containersystemen is al sinds jaar en dag klant bij Meulendijks B.V.. Alle spreadersystemen worden door Meulendijks behandeld.

In mei 2011 hebben wij het prototype van de AGV behandeld. Deze is volledig SA 2,5 gestraald met een RVS straalmiddel. Hierna is de AGV volledig stofvrijgeblazen en in een hoogwaardige zinkepoxie gespoten, hieroverheen is een high solid epoxy gespoten en daarna in 2 kleuren afgelakt en het dek behandeld met een anti slip laag.