Waarom zou u uw motor velgen coaten?

Bent u een fervent motorrijder, dan zijn er diverse redenen om van uw motor de velgen op zijn tijd te laten poedercoaten. Dat brengt namelijk diverse voordelen met zich mee. Veiligheid staat daarbij allereerst voorop. Een poedercoating beschermt immers tegen roest en corrosie. De beschermende barrière die deze laag vormt, waarborgt de stevigheid van de velg zelfs in de meest extreme omstandigheden. En dat zelfs ondanks dat agressieve omgevingen vol vocht, zout en wegdekchemicaliën op de coating inwerken.

Andere voordelen van het poedercoaten van motorvelgen

U bent niet de eerste die bij Meulendijks aanklopt om van zijn / haar motorfiets de velgen te laten poedercoaten. Afgezien van veiligheid is ook de verbeterde esthetiek van groot belang. Een poedercoating kan worden aangebracht in een breed scala aan kleuren en afwerkingen en zorgt voor een unieke afwerking van het voertuig. Daarbij leidt dit ook nog eens tot onderhoudsgemak. De eigenschappen van een poedercoating zijn namelijk zodanig dat vuil wordt afgestoten of eenvoudig van de velg kan worden verwijderd.

Veel mensen hebben naar aanleiding van het voorgaande de indruk dat motorvelgen poedercoaten een sterk chemisch proces is, maar niets is minder waar. Motorvelgen coaten door middel van een poedercoating is juist zeer milieuvriendelijk omdat geen oplosmiddelen hoeven worden gebruikt en overtollige coating gemakkelijk kan worden hergebruikt.

Hoe gaat het proces in zijn werk?

Een motorvelg poedercoaten is heel iets anders dan het aanbrengen van natlak. Veel mensen vragen zich af hoe het procedé omtrent poedercoaten in zijn werking gaat. Wij leggen u dat graag uit in een persoonlijk gesprek. Anders dan bij natte verf worden bij dit proces droge coatingdeeltjes gebruikt die in een hoogwaardige oven op de velg worden versmolten. Meulendijks beheerst dit procedé al decennialang en garandeert een optimaal resultaat, zowel uiterlijk als intrinsiek.

Daar kunt u mee de weg op!

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.