Waarom auto velgen laten poedercoaten?

Wanneer u de velgen van uw voertuig een opknapbeurt wilt laten geven, dan heeft u de keuze tussen handmatig spuitwerk en poedercoaten. In dit laatste geval wordt er gebruik gemaakt van een speciaal procedé waarbij de velgen van een tegengestelde lading worden voorzien t.o.v. het coatingpoeder. Daardoor wordt een gelijkmatige laag als het ware automatisch naar alle delen van het velgoppervlak toegetrokken. Auto velgen laten poedercoaten geniet wat ons betreft de voorkeur boven nat spuiten.

Kiest men toch voor het spuiten van de velg, realiseer u dan dat de beschermlaag minder goed bestand is tegen strooizout en chemische velgenreinigers.

Auto velgen poedercoaten bij Meulendijks

Velgen Poedercoaten is een onderdeel van Meulendijks Straal- en Conserveringsbedrijf Helmond B.V., een bedrijf met meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van oppervlakteconservering. Die ervaring gaat overigens veel verder dan alleen auto velgen poedercoaten. Ook voor de bescherming van extreem grote objecten kunt u namelijk bij ons terecht.

Toch hebben wij de afgelopen decennia veel knowhow ontwikkeld op het specifieke vlak van velgen coaten. Daarbij hebben we zelfs speciaal gereedschap laten vervaardigen waarmee we nagenoeg alle denkbare typen auto velgen kunnen laten poedercoaten. Dat waarborgt een optimale kwaliteit van het eindresultaat bij een aantrekkelijke prijs.

Rijplezier staat voorop

Een fraaie velg geeft uw voertuig een aantrekkelijk uiterlijk. Het maakt de ‘look’ van een auto helemaal af. Maar de stabiliteit van de velgen is ook essentieel voor de rijeigenschappen. Door corrosie aangetaste velgen kunnen kromtrekken en dat merkt u tijdens het rijden. Wanneer wij uw auto velgen poedercoaten, zijn ze echter weer als nieuw. Dat ziet u, dat ziet uw omgeving, dat zien uw klanten, etc. Het is een fraai ‘visitekaartje’!

Bovendien scheelt het laten poedercoaten van velgen u wezenlijke reparatiekosten in de toekomst. Uw velgen gaan daardoor een leven lang mee. Voor het compleet vervangen van een velgenset dient men namelijk diep in de buidel te tasten.

Heeft u geen tijd om uw velgen langs te brengen? Maak dan gebruik van onze haal-en-breng-service. Meulendijks maakt het u gemakkelijk.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.