Velgen zandstralen bij Meulendijks

Als expert op het gebied van poedercoaten en zandstralen kan Meulendijks Straal- en Conserveringsbedrijf Helmond B.V. onder andere uw auto velgen stralen.

Het stralen van velgen wordt gedaan voorafgaand aan het aanbrengen van een poedercoating. Biedt u reeds gelakte exemplaren aan dan worden deze eerst door ons ontlakt en vervolgens gestraald. Voor het stralen van velgen prefereren wij Grittal boven de optie van glasparelstralen.

Velgen laten stralen met Grittal.

Vanuit onze brede ervaringen met toepassing van allerlei straalmiddelen zoals gietijzergrit, steelshot en glasparels, hebben wij vastgesteld dat Grittal voor wat betreft het resultaat van velgen stralen het beste werkt. Grittal is een gehard chroomstaal dat inert is en dus niet reageert met de lichtmetalen velg. We stralen iets grover zodat de velgen bij beschadiging van een stoeprand beter beschermd blijven, doordat de poedercoatlaag beter hecht en de carrosie niet zo snel onder de coating door kan kruipen. Op die manier blijven uw velgen duurzaam beschermd.

Na afloop van het stralen van uw velgen wordt namelijk een 3-laagse poedercoating aangebracht inclusief blanke lak. Die laagcombinatie zorgt ervoor dat uiteindelijk toch een optimaal gladde afwerking tot stand komt. Dat ziet er niet alleen zeer fraai uit maar zorgt er ook voor dat vuil zich niet kan hechten aan de velg.

Waarom eigenlijk velgen zandstralen?

Auto velgen voorbehandelen zorgt ervoor dat corrosie en verwering zoals die nu op de velg aanwezig zijn, worden verwijderd. Zouden wij dat niet doen voorafgaand aan het poedercoatingproces dan beïnvloedt dat de mate van hechting van de coating negatief. Zoals gezegd zorgt het ruwe oppervlak dat ontstaat na het stralen bovendien voor een betere ondergrond.

Bij Meulendijks in Helmond kunt u terecht voor zowel auto velgen stralen als voor het behandelen van de velgen van groter rollend materieel. Met onze conserveringskennis dragen wij ook bij aan het duurzaam functioneren van bijvoorbeeld vrachtwagens en tractoren.

Neem gerust contact met ons op om uw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. Wij zoeken altijd naar de voor u meest bevredigende oplossing.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.