Velgen zandstralen en poederlakken

Het is mogelijk om de velgen van uw voertuig te laten zandstralen en poederlakken. Het zandstralen, ook wel gritstralen genoemd, betreft een oppervlaktebehandeling van de velg waarbij met hogedruk gritkorrels tegen uw velgen worden geblazen. Dit zorgt voor een zeer gladschurend effect. Velgen zandstralen heeft de volgende doelen:

  • Het verwijdert roest of oude verfresten;
  • Velgen zandstralen zorgt voor een geringe oppervlaktestructuur waarop een aan te brengen beschermende coating vervolgens beter hecht;

Alvorens wij het oppervlak van uw velgen herstellen, zullen wij ook bepalen of reparatie noodzakelijk is. Dikwijls ontstaat een beschadiging i.c.m. een impactvolle gebeurtenis zoals een ‘aanrijding’ met een kuil of stoeprand. Zijn de velgen qua vorm daardoor afwijkend geraakt, dan kunnen wij ze eerst voor u richten (perfect rond maken). Op deze manier gunt u uw velgen een 2e leven.

Velgen zandstralen: hoe gaat dat in zijn werk?

Wij zandstralen uw velgen in een speciale cabine waar stof en grit in worden opgevangen om fijnstofuitstoot te voorkomen. Onze vakman die dit werk uitvoert, wordt beschermd d.m.v. een straalpak inclusief helm o.b.v. overdruk, zodat er nooit inademing van fijnstofdeeltjes plaats kan vinden. Een afzuiginstallatie zorgt ervoor dat alle rondvliegende elementen worden opgevangen. Bij velgenpoedercoaten.nl – Meulendijks in Helmond staan wij in voor een veilig en milieuvriendelijk straalproces.
Wanneer u contact met ons opneemt zullen wij u meer over de verschillende mogelijkheden t.a.v. velgen zandstralen en poederlakken vertellen. Wij kunnen dan o.a. toelichten welke soorten grit wij allemaal kunnen gebruiken en voor welke toepassing. Dit varieert van kokosnootschaal tot droogijs, en glasparels.

Zandstralen en poederlakken van al uw metalen objecten

Velgenpoedercoaten.nl is onderdeel van Meulendijks Straal- en conserveringsbedrijf in Helmond. Wij zijn specialist in poederlakken. T.a.v. het renoveren van velgen voor zowel particuliere als zakelijke doeleinden beschikken wij zelfs over een haal- en breng-service. Zo hoeft het zandstralen en poederlakken van uw velgen (of eventuele andere objecten) u geen enkele moeite te kosten.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.