Velgen chemisch ontlakken

Heeft u bestaande velgen van een voertuig die u wilt laten revitaliseren? Daarvoor kunt u terecht bij Meulendijks Straal- en Conserveringsbedrijf. Al vanaf 1980 zijn wij bedreven in allerlei vormen van oppervlakteconservering. Daarmee helpen wij de levensduur van objecten van onze cliënten aanzienlijk te verlengen. Wij revitaliseren onder andere voertuigvelgen. Het proces daarvan vangt aan met chemisch ontlakken.

Waarom chemisch velgen ontlakken?

Wanneer wij een velg van oude lak ontdoen, dan maken wij hierbij standaard gebruik van een procedé dat gebruik maakt van chemie. Dat waarborgt namelijk dat bij het verwijderen van de lak, lakmoleculen en metaalmoleculen optimaal van elkaar worden gescheiden. Bij deze vorm van ontlakken wordt gebruik gemaakt van een dompelbad waarin de velgen tijdelijk worden geplaatst. Na verloop van tijd is de oorspronkelijke laklaag van de velg verdwenen en resteert alleen het egale oppervlak van het oorspronkelijk metaal. Indien nodig zullen wij eventuele grove schades vervolgens wegschuren.

Door het chemisch ontlakken wordt de bestaande verf, die belemmerend zou kunnen zijn voor de nieuwe coatinglaag, geheel verwijderd. Door velgen op deze wijze te ontlakken is het mogelijk om de velg op veel genuanceerdere, desgewenst minder grove wijze na te stralen t.b.v. hechting van de nieuwe coating. Daardoor is de kans op vervorming van de velg tijdens het straalproces een stuk geringer.

Ook noodzakelijk t.b.v. montage

Velgen d.m.v. chemie ontlakken zorgt er ook voor dat de oude lak op lastig bereikbare plaatsen verdwijnt. Wij hechten er zeer veel waarde aan dat naafgaten en boutgaten vrij blijven van coating, zodat feilloze bevestiging van de velg aan het voertuig optimaal wordt gewaarborgd. Om die reden hebben wij ook allerlei speciale vormen van tooling laten ontwikkelen die wij tijdens onze poedercoatingwerkzaamheden gebruiken. Wij bieden mogelijkheden voor de revitalisering van velgen voor particuliere voertuigen, maar ook voor speciaal materieel zoals vrachtwagens en tractoren.

Chemisch velgen ontlakken: de keuze van dé specialist.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.