Stralen en poedercoaten van velgen

Krassen, steenslag en kleine aanrijdingen met bijvoorbeeld de stoeprand zijn voor de velgen van ieder voertuig nu eenmaal aan de orde. De kleine schades die daardoor ontstaan zijn in beginsel niet desastreus. In esthetisch opzicht zijn dergelijke beschadigingen echter niet fraai en op langere termijn kunnen ze de velg, o.a. als gevolg van corrosie, aanzienlijk verzwakken. Preventief velgen poedercoaten is daarom een verstandige optie. Uw velgen worden weer als nieuw en zijn bovendien langdurig beschermd tegen externe impact.

Zandstralen en poedercoaten, een optimale combinatie

Oude velgen zijn dikwijls aangetast of verweerd. Om deze verwering enkel te bedekken met een nieuwe laklaag is niet verstandig. Door middel van het procedé van stralen en poedercoaten wordt de velg eerst grondig voorbereid alvorens de poedercoatlaag wordt aangebracht. De hechting tussen de deklaag en ondergrond wordt daardoor nog beter.

Het coaten van velgen geschiedt door met behulp van perslucht coatingdeeltjes tegen het oppervlak te spuiten en ze als gevolg van elektrostatische eigenschappen daaraan duurzaam te laten hechten. Pas wanneer de velgen in onze oven worden ‘afgebakken’, vervloeit de coating en ontstaat de optimaal beschermende deklaag ten aanzien van uw velgen. Het resultaat is langdurig uitstekend en de mate van milieubelasting nihil, mede omdat overtollige coatingdeeltjes die in het proces ontstaan kunnen worden hergebruikt.

Een oplossing voor veel situaties

Zandstralen en poedercoaten van velgen wordt toegepast in uiteenlopende situaties. Wanneer u wilt dat uw rollend materieel er voortdurend feilloos uitziet dan is dit een goede optie. Echter ook voor zware werkvoertuigen die opereren in extreme omstandigheden is de mogelijkheid van stralen en poedercoaten ideaal. De velgen van al uw voertuigen worden zo immers preventief en duurzaam beschermd tegen de effecten van agressieve milieus.

Om uw velgen te laten coaten neemt u contact op met Meulendijks Helmond B.V. Al uw vragen over de mogelijke opties beantwoorden wij vrijblijvend en met veel plezier.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.