Een poedercoating geeft veel extra bescherming aan uw velgen

De velgen van een voertuig hebben veel te voorduren. Ze zijn net boven het wegdek gepositioneerd waar sprake is van veel opspattend vocht, viezigheid maar ook steenslag. Hoge (stoep)randen worden nu eenmaal wel eens door een bestuurder over het hoofd gezien, dat is onvermijdelijk. Dit alles zorgt voor beschadiging van de velg en dat kan verstrekkende gevolgen hebben. Het poedercoaten van de velgen is dan een uitstekende optie om ze weer in goede conditie te brengen.

Het poedercoaten van velgen is dé specialiteit van Meulendijks in Helmond B.V. Ons bedrijfsonderdeel velgenpoedercoaten.nl is een van de oppervlakteconserveringsdiensten die wij u kunnen aanbieden. Kies voor optimale bescherming van uw velgen tegen een aantrekkelijke prijs!

Voordelen van het poedercoaten van velgen

Bij het poedercoaten van velgen brengen wij een extreem sterke en duurzame laag aan op de velg. De oppervlaktekwaliteit is vele malen beter dan wanneer men kiest voor regulier spuitwerk, en dat bij een soortgelijke prijs. Na voorbehandeling en handmatige oppervlaktebewerking wordt een gelijkmatige dekking aangebracht die laagsgewijs wordt opgebouwd. Deze coating is bestand tegen impactvolle situaties en bovendien spiegelglad, waardoor aanhechting van vuil en dergelijke nauwelijks een kans krijgt.

Afgezien van een fraai, duurzaam aangezicht voor de velgen van personenauto’s, biedt een poedercoating op velgen ook in zakelijk opzicht grote voordelen. De velgen van vrachtwagens en landbouwvoertuigen gaan op deze wijze veel langer mee, ondanks de agressieve omstandigheden waarin ze dagelijks geacht worden te opereren.

Geef corrosie geen kans

Het metaal waaruit uw velgen vervaardigd zijn kan als gevolg van beschadigingen i.c.m. externe factoren gaan roesten en zo aanzienlijk verzwakt worden. Door ze te poedercoaten geeft u corrosie geen kans. Er zijn verschillende behandelprocedés mogelijk voor wat betreft het poedercoaten. De mate van uitgebreidheid is hierbij bepalend voor de prijs.

Overigens is poedercoating van velgen niet het enige wat wij doen. Als oppervlaktespecialist zijn wij betrokken bij aanzienlijk meer aspecten t.a.v. voertuigtechniek. Zo stralen en poedercoaten wij regelmatig kart-, scooter- en brommerframes. En vanzelfsprekend kunt u bij ons ook terecht voor langdurige oppervlaktebescherming van al uw niet-rollend materieel.

Neem contact met ons op om te vernemen wat wij u in uw situatie te bieden hebben.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.