Auto velgen stralen

In de loop der tijd raken de velgen van uw voertuig verweerd. Mede als gevolg van oxidatie kunnen ze dikwijls niet zomaar overgespoten worden. De grondverf of primer is dan namelijk te veel aangetast – onder andere door corrosie – om goede hechting van een nieuwe laag mogelijk te maken. Door de velgen te ontlakken en te stralen zorg je ervoor dat ze weer van een nieuwe verflaag kunnen worden voorzien.

De beste optie die zorgt voor een optimale levensduur van de velgen betreft de optie van stralen en poedercoaten. Door velgen te gritstralen wordt een ideale basis gelegd voor het procedé van poedercoaten. Het elektromagnetische procedé van poedercoaten zorgt er vervolgens voor dat ze van een kwalitatief hoogwaardige poedercoatlaag worden voorzien.

Zandstralen en poedercoaten, een ideale combinatie

Gritstralen van velgen gebeurt bij Meulendijks in Helmond met gehard RVS grit. Wij verkiezen gehard RVS grit boven de methode van glasparelstralen. Door het stralen van velgen met RVS grit te verrichten, ontstaat namelijk een iets ruwer oppervlakteresultaat. Dat oppervlak geeft vervolgens een betere hechting aan de poedercoating waardoor de verflaag nog langer blijft zitten.

Het stralen en coaten van uw velgen is een vak apart. Een vak dat Meulendijks verstaat. Kiest u voor gritstralen en poedercoaten dan kiest u echter voor een methode waardoor de levensduur van de velgen van uw materieel aanzienlijk kan worden verlengd.

Meulendijks: stralen van velgen en andere objecten

Voor zowel auto velgen stralen als voor het stralen van velgen van andere rollend materieel kunt u bij ons terecht. Wij stralen en coaten echter ook veel andersoortige objecten. Voor vrijwel alle metalen objecten waarvan u de levensduur wilt verlegen door middel van stralen en coaten, kunt u bij ons terecht.

Onze specialisten adviseren u graag voor wat betreft uw specifieke object. Neem contact met ons op voor al uw vragen over zandstralen en poederlakken.