Velgen laten spuiten bij Meulendijks

Veel mensen verstaan onder ‘velgen spuiten’ het aanbrengen van een beschermende laag door onder hoge druk, vloeibare verf met of zonder luchtondersteuning op een voorwerp te spuiten. Dit proces wordt ook wel met de termen ‘natlakken’ en ‘verfspuiten’ aangeduid. Op mondiaal niveau is dit nog steeds de meest toegepaste conserveringstechniek.

Bij Meulendijks zijn we in ons ruim 40-jarige bestaan echter steeds meer overtuigd geraakt van de voordelen van poedercoaten. Wanneer wij m.a.w. praten over velgen spuiten dan bedoelen wij daarmee de toepassing van het poedercoatprocedé.

Velgen spuiten o.b.v. poedercoattechniek

Wanneer u uw velgen besluit te laten spuiten door Meulendijks o.b.v. poedercoattechniek, dan gaan wij daarbij anders te werk dan in het geval van natlakken. Bij poedercoating wordt gewerkt met het spuiten van een droog verfpoeder dat a.g.v. een statische lading naar het gereinigde oppervlak van het werkstuk, bijvoorbeeld eens set velgen, wordt toegetrokken. Daardoor ontstaat overal een zeer gelijkmatige corrosie beschermende laag. Deze wordt ‘afgebakken’ in een oven waarna de coating gereed is.

Door te kiezen voor velgenconservering conform de werkwijze die wij hanteren, geniet u een aantal aanzienlijke voordelen. De kosten van deze methode zijn te vergelijken met die van conventioneel verf laten spuiten op uw velgen. De poedercoatlaag is echter veel sterker en slijtvaster. Doordat coating nooit verloren gaat in het procedé maar wordt hergebruikt, is deze wijze van velgen spuiten ook nog eens veel milieuvriendelijker.

Voor zowel particuliere als zakelijke toepassing

Of u nu een autoliefhebber bent die zijn / haar voertuig optimaal wil beschermen. Of dat u nu over veel rollend materieel beschikt dat dagelijks inzetbaar moet zijn voor uw bedrijfsprocessen en waarvan u de onderhoudskosten beperkt wilt houden. Velgen laten spuiten is interessant voor zowel de particuliere als de zakelijke bestuurder. Het waarborgt een lange levensduur van uw velgenset en zorgt voor bestendigheid t.b.v. intensief gebruik in agressieve milieus.

Velgen spuiten met poedercoating is in onze visie de meest duurzame oplossing die er bestaat. Zowel goed voor uw velg als voor moeder aarde.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.